متن کامل مصاحبه :
شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه که در سال 88 دومین سال تولید خود را پشت سر گذاشت و هم اکنون در سومین سال تولید خود قرار دارد و در سال 88 به عنوان صادر کننده نمونه استان برای دومین سال متوالی معرفی گردید .
در مراسمی که برای بزرگداشت صادرکنندگان نمونه در سال 88 در روز چهارشنبه مورخ 5/8/89 با حضور استاندار محترم کرمانشاه جناب آقای مهندس هاشمی و جمعی از مدیران استان در محل سالن همایش های اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار گردید مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه آقای مهندس میراحمدی موفق به دریافت لوح وتندیس افتخار از دست استاندار محترم شدند .
به مناسبت کسب عنوان صادرکننده نمونه به گفتگوی کوتاهی با مهندس میراحمدی مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه نشستیم که خلاصه ای از این گفتگو را با هم در ادامه می خوانیم :
با توجه به کسب عنوان صادرکننده نمونه، در سال 89 وضعیت تولید و فروش به چه صورت است؟
الحمداالله در شش ماهه اول سال 89 موفق به تولید 352670 تن کود اوره و 202895 تن آمونیاک گشتیم که این مقدار مطابق 100% ظرفیت اسمی واحدها می باشد .
واما در بحث فروش باید بگویم از ابتدای سال 89 تا پایان مهرماه مقدار 200000 تن کود اوره به داخل کشور(شرکت خدمات حمایتی کشاورزی) تحویل و نیز 197000 تن کود اوره از طریق زمینی و دریایی به کشور عراق و کشورهای مختلف در اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی صادر گردیده است و نیز 6000 تن آمونیاک مایع نیز به داخل کشور عرضه گردیده است .
لازم به ذکر است که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کود اوره تحویلی را در استان های غرب و شمال غربی کشور توزیع نموده است .
اهداف شرکت برای ادامه حضور در بازارهای بین المللی و استمرار صادرات چیست؟
در این رابطه جا دارد که از کلیه پرسنل زحمتکش امور بازرگانی شرکت تشکر کنم و باید بگویم که در این راستا شرکت با برنامه ریزی جهت برپایی غرفه در نمایشگاه های بین المللی به سوی بازارهای جدید حرکت می کند که یکی از این نمایشگاه ها، نمایشگاه صنایع شیمیایی و پتروشیمی 2010 بمبئی – هند(INDIA CHEM - 2010)در تاریخ 6/8/89 لغایت 8/8/89 می باشد که شرکت پتروشیمی کرمانشاه با برپایی غرفه در این نمایشگاه با اهداف بازرگانی به موفقیت چشم گیری دست یافت که می توان به صراحت اعلام کرد غرفه شرکت پتروشیمی کرمانشاه یکی از پر بازدید کننده ترین غرفه ها در این نمایشگاه در بین شرکت های مختلف از کشور های هندوستان، آلمان، چین، ژاپن و آمریکا بود، و نیز مذاکرات بسیاری درباره مسائل گوناگون بازرگانی با نمایندگان کشورهای مختلف صورت گرفت که در این میان تقاضای خرید هم از سوی کشورهای مختلف دریافت گردید که در بخش بازرگانی در حال بررسی و ارسال پاسخ می باشد که امیدواریم با حضور مستمر در چنین فرصت های بین المللی بازارهای جدید را به دست آوریم .
آیا تا به حال موفق به کسب عنوان های دیگری نیز گشته اید؟
بلی از ابتدای پروژه تا کنون شرکت پتروشیمی کرمانشاه همیشه یک شرکت پیشرو در کلیه زمینه ها بوده است که به بخشی از این عناوین اشاره می کنم :
1کسب عنوان کارآفرین برتر استان در سال 89 از سوی اداره کار وامور اجتماعی کرمانشاه.
2کسب عنوان کارآفرین برتر استان در سال 89 از سوی اداره کار وامور اجتماعی کرمانشاه.
3کسب عنوان صادر کننده نمونه استان در سال 87 از سوی سازمان بازرگانی کرمانشاه .
4کسب عنوان صادر کننده نمونه استان در سال 88 از سوی سازمان بازرگانی کرمانشاه .
5کسب عنوان واحد نمونه صنعتی استان در سال 88 از سوی سازمان صنایع و معادن کرمانشاه .
6کسب عنوان طرح نمونه کشور در سال 85 از سوی وزارت صنایع و معادن .
7کسب عنوان واحد نمونه صنعتی کشور در سال 88 از سوی وزارت صنایع و معادن .
آقای مهندس میراحمدی درسال 88 شرکت پتروشیمی کرمانشاه به سوددهی رسید و در مجمع عمومی خرداد ماه امسال توزیع سود بین سهامداران تصویب گردید، در مورد توزیع سود در بین سهامداران توضیح بدهید؟
در مجمع عمومی خرداد ماه سال 89 مبلغ 2000 ریال سود جهت هر سهم به تصویب مجمع رسید که از تاریخ 23/4/89 از طریق بانک ملت توزیع سود آغاز گردید که تا کنون بیش از 25000 نفر از سهامداران موفق به دریافت سود سال مالی منتهی به 29/12/1389 گردیده اند و افرادی که تا کنون به دلیل عدم مراجعه و یا نقص مدارک موفق به دریافت سود سهام سال مالی فوق نشده اند می توانند با مراجعه به وب سایت شرکت به آدرس www.kpic.ir شرایط دریافت سود را مطالعه و جهت دریافت سود اقدام نمایند .
طبق اخبار واصله از روابط عمومی شرکت شما شنیدیم که در مهرماه سال جاری تعمیرات اساسی داشته اید، وضعیت فعلی مجتمع در حال حاضر چگونه است؟
در برنامه زمانبندی تهیه شده برای فعالیتهای پیشبینی شده، مدت زمان 28 شبانهروز توقف تولید با توجه به امکانات و نیروهای موجود، در نظر گرفته شد . مسیر بحرانی برنامه شامل باز کردن، تمیزکاری، و بستن مبدل ها بود که کل زمان انجام تعمیرات را تعیین مینمود .
تعمیرات اساسی از تاریخ 5/7/89 آغاز و با تلاش و جدیت کلیه همکاران در تاریخ 2/8/89 به پایان رسید . پس از راه اندازی واحدها ظرفیت واحد اوره افزایش داده شد و هم اکنون با ظرفیت 103% طراحی در سرویس می باشد .
بطور کلی بیش 113 هزار نفر- ساعت در طول تعمیرات اساسی صرف امور اجرایی، 14 هزار نفر- ساعت صرف امور نظارت و کنترل کیفیت و بازرسیفنی، 5000 نفر- ساعت جهت امور برنامهریزی قبل از تعمیرات اساسی(با احتساب مشارکت واحدهای مختلف)، و 3000 نفر- ساعت برنامهریزی و هماهنگی در زمان تعمیرات اساسی صرف گردید .
آقای مهندس میراحمدی وضعیت محیط زیست مجتمع چگونه است؟
درباره وضعیت زیست محیطی مجتمع به موارد مشروح ذیل می پردازم :
رویکرد سبز
بر اساس نظریه های اقتصادی مبتنی بر توسعه پایدار، رشد و توسعه اقتصادی کشورها زمانی مورد انتظار و استقبال است که با تخریب محیط زیست و تخریب منابع و هدرروی انرژی همراه نباشد. در این راستا شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه به عنوان یکی از پیشرفته ترین واحدهای تولیدکننده کود شیمیایی در غرب کشور از بدو تأسیس رعایت الزامات زیست محیطی را سرلوحه اهداف و فعالیت هایش قرار داده است .
شرایط زیست محیطی اعم از پساب ها، دود خروجی از دودکش ها و عوامل دیگر بر اساس دستورالعمل ارسالی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت ماهیانه توسط واحد محیط زیست و آزمایشگاه مجتمع و 3ماهه توسط آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست (شرکت شیوا محیط پارس) مورد پایش و کنترل قرار می گیرد . و وضعیت مناسبی از لحاظ زیست محیطی داریم .
از آنجا که تغییر نگرش و رفتارجامعه در رابطه با ارزش و اهمیت محیط زیست برای ادامه حیات بشر امری ضروری است و شرط اجرای موفقیت آمیز هر برنامه حفاظتی از محیط زیست، آگاهی از چرایی و چگونگی آن برنامه می باشد . بنابراین این مجتمع با به کارگیری ابزارهای فرهنگی گامی موثر در این راستا برداشته است . اقدامات انجام شده در این زمینه شامل موارد زیر می باشد :
1 برگزاری کلاسهای آموزشی جهت پرسنل .
2 طرح عناوین محیط زیستی در جلسات صبحگاهی .
3 تهیه و توزیع پمفلتهای آموزشی با عنوانهای "محیط زیست" ، "پسماندها و محیط زیست" ، " فرهنگ حفاظت از محیط زیست" و... .
4 تهیه و نصب تابلو و بنر و CD های آموزشی .
5 پیگیری استقرار سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001 .
در رابطه با فضای سبزمجتمع چه فعالیت هایی انجام داده اید؟
از 296 هکتار زمین اختصاص یافته به این طرح 60 هکتار صرف فضای صنعتی و غیرصنعتی شده است . ایجاد 10% فضای سبز توسط واحدهای صنعتی به منظور تحقق الزامات ماده 19 قانون جلوگیری از آلودگی هوا بر عهده کارخانجات است . با وجود این امر به دلیل اهمیت نقش فضای سبز در کاهش آثار مخرب آلودگی های زیست محیطی و آثار مثبت آن بر سلامتی و شادابی کارکنان، پتروشیمی کرمانشاه اقدام به احداث 114 هکتار فضای سبز نموده که بسیار فراتر از الزام قانونی این شرکت می باشد . شبکه آبرسانی به فضای سبز که با استفاده از پساب تصفیه شده مجتمع است شامل 25000 متر لوله می باشد که توانایی انتقال آب از ارتفاع 50 متر به 130 متر را داراست .
دیدگاه شما در مورد توسعه شرکت پتروشیمی کرمانشاه چیست؟ آیا برنامه طرح توسعه دارید؟
با توجه به اینکه بیش از 2 سال از راه اندازی واحدهای تولیدی می گذرد و اشکالات مربوط به طراحی واحدها کاملاً برطرف گردیده و استمرار تولید مناسبی داریم و بازپرداخت بدهی شرکت به بانک ها تقسیط شده و به طور مرتب در حال پرداخت می باشیم، برنامه توسعه شرکت در اولویت کارمان قرار گرفته است و اکنون دو طرح تولید کریستال ملامین و اوره با پوشش گوگردی در دست بررسی و امکانسنجی اقتصادی می باشد که انشاالله با تخصیص سرمایه مناسب به آنها خواهیم پرداخت .
در پایان اگر صحبتی با مسئولین استان دارید بفرمایید؟
در مورد رقم قابل ملاحظه طلب شرکت پتروشیمی کرمانشاه از شرکت خدمات حمایتی کشاورزی صحبت کنم و باید بگویم که از ابتدای سال تا کنون با توجه به تحویل حدود 200000 تن کود اوره مبلغ پانصد میلیارد ریال از طلب این شرکت از شرکت محترم خدمات حمایتی کشاورزی وصول نگردیده و این موضوع ما را در مسائل مالی وتهیه قطعات یدکی دچار مشکل و کمبود نقدینگی کرده است که انشاالله با پیگیری استاندار محترم جناب آقای مهندس هاشمی و دیگر مدیران استان این مسئله زودتر برطرف گردد .
در خاتمه وظیفه خود می دانم که از زحمات بی دریغ استاندار پر تلاش استان تشکر کنم که با حمایت های خود از بخش صنعت و نیز صادرات استان شرکت های تولیدی را به ادامه راه تشویق می نمایند و نیز سهامداران محترم شرکت که با حمایت های همیشگی خود ما مورد مرحمت قرار داده اند، که من در اینجا از تک تک آنها کمال تشکر را دارم ./